Bubblegums ;

Nov 4, 2010

The Blind Side

Salam sejahtera semua, pada hari yang mulia ini,
saya ingin menyampaikan sesuatu. Sesuatu yang penting.
Ehemm, ehemm. Izinkan saya memulakan acara dengan tidak formal.
(Macam ayat MC apa-apa majlis kat kampus kesayangan saya)

Okayy kawan, pernah tengok citer 'The Blind Side'? THUMBSSS UPPPP.
No other words baby. It is a truly inspiring and touching movie based on a real life story.
And ada novel jugak tau. Kalau tak suka tengok movie, baca novel dia ok. wee wee.
Nangis-nangis bai tengok citer ni. Tapi cover-cover sikit. Roomies nampak nanti.
Jatuh standard I yang feymesss ni, (Okayy merepek!) Cukupppp!
Aku ta'kan berciter banyak, nanti tak suprise. Nak tau, kene tengok! WAJIBBB!



Nie yang ' The Blind Side' setelah difilemkan.
Sandra Bullock berlakon okayy kawan-kawan.



Antara scene dalam citer nie.
'This team is like your family, Micheal'
OHHHH~ I'm so into this movie people.
^^,



The Tuohy family and Micheal Oher
in 'The Blind Side' movie.
So sweet, isn't? YESSS YESSS!



OHH, people. Introduce to you.
The real The Tuohy family and Micheal Oher.
From left : SJ, Sean, Leigh Anne, Mike and Collins.

Beruntung Micheal a.k.a Big Mike diketemukan dengan family nie.
Family nie banyak tolong Big Mike dan akhirnya jadi famous football player tau.
Kalau nak tau lebih lanjut, boleh pergi sini ;
Oprah Winfrey punya cerita best weh.
Kalau tak puas hati, tengok sendiri video esklusif dia nie haaa.

WAHHH~ Alangkah bagusnya dalam dunia ni, masih wujud manusia yang begini.
Bukan tkde, tapi dah tak ramai. ohh sedihnya. T.T
Ramai yang cuba mengambil kesempatan adalah, betul tak?
Hmm, renung-renungkan.

P/S : My dearie law 240, My sweetheart MGT 215 and My cutie MAF 220.
Please be good to mama okay? I Love You sayangs.




5 comments:

gulagulahacks said...

dah tengok..
touching...

PinQib said...

hehe.. nak try tgk gak.. mesti sedap giloo kan??

afiqah said...

kurt ; welcome back to blogger. mmg touching. siyess.

pink ; yes yes yes. try! movie 2 hour. sedap. sedih.

nabeela ami said...

yup2...cter nie mmg superb...
sdeyh beb...ade gak family yg mcm tuh...tabik laa beb...hahaha...

afiqah said...

Nabie ; yes yes yes :)
betul i setuju. i sangat sukaaaaa cerita nie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...