Bubblegums ;

May 5, 2011

Tips jadi cantik

Hello, hai semua. Saya kembali. kihkih. (macam ada org kesah je?)
Okay okay okay. Mula-mula. Nak minta ampun dan maaf sebab lama
sangat tak update blog yang buruk ni since ABPBH haritu kan.

Tips nak bagi ni bukan lah apa kan. Saja suka-suka. It is more to my
opinion actually, not tips. hihi. Yeah, because you know what. I am not
that pretty people. (ehem. I have to make it bold right?) Okay okay,
ter-speaking pulak dah. hihi. Saya sebagai seorang yang suka tengok
orang yang cantik-cantik ni, saya jadi pelik, tak gemar
or macam 'erghh, muka
dah cantik dah tapi __' bila perkara macam ni terjadi ;

1. Mencarut tak tentu pasal macam lah awak tu jantan wahai perempuan cantik.
Ahaa, dah tau cantik, kenapa pegi buat benda-benda mencarut tu? Come on lah,
instead korang cakap 'si**, ba** or whatever lah kan. Why not guna je perkataan
yang sopan sikit, kalau tak mampu nak jadi sopan sangat pun. Tak payah sampai
nak mencarut.


2. Okay, yang ni pun saya jadi macam al
ergic sikit lah kan. Rasenye, benda ni benda
biasa je pun. ERRRR. Pakai contact lens yang memang totally
merosakkan
kecantikan anda tu. Sebelum beli tu, pegi lah tanye sesiapa
ke kan.
Tengok lah warna tu dulu cik akak, cik adik oi. Yeah. Memang ada org
yang
nampak cantik bila diorang pakai lens warna warni, tapi kalau kena dgn
diorang,
oh, okay. I'm fine. Tapi bila tak kena, Opsssss! I'm sorry -,-"


3. Ini paling menyampah dan buat saya meremang satu badan. Yeah yeah yeah, saya
tau awak awak dan awak semua cantik. Tapi awak semua tau, awak semua jd tak cantik
bila awak salah guna kecantikan awak tu. Sebagai cth lah kan, guna kecantikan awak tu
utk ngorat laki org, tunang org, pakwe org. Oh my? Wh
at kind of attitude you have people?
Tak pun, muka dah cantik tapi pegi jual badan tu senang senang je. Hello? Jaga maruah tu
siki okay. Kita sama-sama perempuan kan? Awak buat,
dengan saya dan semua kaum perempuan
pun malu tau. Haaa, ini sebab awak semua ni tak cantik tau.



Semua kejadian ALLAH itu indah, tapi kalau salah guna? Apa maknanya?

P/S : Minta maaf kalau ada yang terasa okay? Minta maaf sangat.


6 comments:

.::♥biEWAshERe♣::. said...

terasa tang contect lens. haha nasib tak pakai kaler biru c(:

Lulu Rahman said...

pedas pedas . tapi takla terasa sgt :D

afiqah said...

fatin ; tkde niat nak bg sesape terasa lah. huhu.

lulu ; good :)

afiqah said...
This comment has been removed by the author.
nurizztifrhana said...

ilovee this post. hehe, yessie girls have their own uniqueness no matter how they are dear :) pssst, btw yang gne kcntikan utk ngorat2 tuu, i sokong habis :DD

afiqah said...

hahahah. yes yes. fewitttt.
love you. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...